Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТМинистърът на икономиката Лъчезар Борисов коментира справянето с кризата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТМинистърът на икономиката Лъчезар Борисов коментира справянето с кризата
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: По време на криза обществото винаги очаква повече, но България е на челни позиции в ЕС

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов разяснява оправянето с рецесията в утринния блок на Българска национална телевизия:

" България се оправя доста добре на фона на всички други страни и членки на Европейски Съюз. Говорейки за здравна рецесия, 8.5 беше спадът в БВП през второто тримесечие, само че сме с 5-6 пункта по-добре на фона на Европейски Съюз. Международният валутен фонд сподели, че българската стопанска система е на високо равнище и ограниченията, които се възприемат са съответни.

Всяка мярка изисква време и подготовка. България е дейна и това се вижда. От началото на кризата инвестирахме над 1 млрд лв. в българската стопанска система и над 500 млн в 60/40, 210 млн през ББР в бизнеса, имаме над 200 млн по иновация и други ограничения за поощряване на вложения.

Вчера подписах 12 контракта за поддръжка на български вложители за над 10 млн лв. по линия на осигуровки - това е съществуваща мярка по закона на поощряване на вложенията. Нашите ограничения работят. 

Българската стопанска система беше готова да поеме тази икономическа рецесия.

Важното, което се регистрира от Международния валутен фонд е, че ние се оправяме и имаме мощни буфери и имунитет към тази рецесия, тъй като България е три пъти по-добра откъм недостиг и 4 пъти по-добра от позиция на дълг в Европейски Съюз. Българската стопанска система беше готова. 

В една световна рецесия постоянно бизнесът и обществото чакат повече, за това са рецензиите ", изясни министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР